Duurzaamheid en DKS Logistic Service, Koeriersdiensten, Transport,

Zero-Emissie Zones transformeren de Nederlandse steden

Een groenere toekomst voor stedelijk transport

In de 21e eeuw staat duurzaamheid centraal, en dat geldt ook voor de transportsector. Nederland bevindt zich nu aan de voorhoede van deze beweging. Steden in het hele land, waaronder Amsterdam, Utrecht en onze vestigingsplaats Apeldoorn, hebben ambitieuze plannen om zero-emissie zones te creëren waar alleen voertuigen zonder CO2 uitstoot mogen rijden. Deze zones zullen in de meeste steden vanaf 2025 ingaan. Voor ons is het nu van belang om onze vloot dusdanig in te richten dat wij onze afnemers door heel het land kunnen blijven bedienen.

De opkomst van Zero-Emissie Zones

Zero-emissie zones zijn autoluwe of autovrije gebieden binnen steden, bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren en geluidsoverlast te verminderen. Ze zijn deels geïnspireerd door steden zoals Oslo en Kopenhagen, die met succes vergelijkbare concepten hebben ingevoerd. In Nederland zijn er verschillende steden die werken aan zero-emissie zones met strenge emissie-eisen. Hieronder volgt een lijst met de deelnemende steden:

Noord-Holland

Amsterdam

Haarlem

Hoorn (vanaf 2027)

Zaanstad

Zuid-Holland

Delft

Den Haag

Dordrecht (vanaf 2026)

Gouda

Leiden

Rotterdam

Utrecht

Utrecht

Amersfoort

Noord-Brabant

Eindhoven

Den Bosch (vanaf 1 maart 2025)

Tilburg

Gelderland

Apeldoorn

Ede (vanaf 2026)

Nijmegen

Overijssel

Deventer

Enschede

Zwolle

Drenthe

Assen

Groningen

Groningen

Limburg

Maastricht

Elektrische mobiliteit in de voorhoede

Elektrische voertuigen (EV’s) spelen een sleutelrol in deze transitie naar groenere steden. Ze stoten geen schadelijke stoffen uit en verminderen de geluidsoverlast aanzienlijk, wat een positieve invloed heeft op de levenskwaliteit van stadsbewoners. Wel zijn er voor deze transitie subsidies mogelijk gemaakt om de kosten voor het MKB dragelijker te maken.

Duurzaamheid en DKS logistic Service

Duurzaamheid is voor ons een steeds belangrijker onderdeel van de dienstverlening geworden. De klanten vinden het belangrijk dat hun goederen op een duurzame wijze getransporteerd worden en zijn ook bereid om hiervoor meer te betalen. Wij gaan ervoor zorgen dat na 2025 uw goederen gewoon uit een bus met DKS Logistic Service bedrukking zullen komen, ook in de binnensteden van Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *