MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen of wel MVO. Onze totale bedrijfsvoering staat in het teken van duurzaam ondernemen, waarbij energieverbruik, afvalstoffenbeheer en het gebruik van milieuvriendelijke producten voorop staan.

Het Nieuwe Rijden

Het blijven investeren in zuinige voertuigen met milieuvriendelijke Euro 5 (of hoger) motoren is een van de belangrijkste bouwstenen voor onze MVO-doelen. Echter niet zonder de chauffeur daarbij te betrekken. Zijn rijstijl en verkeersinzicht bepalen uiteindelijk de werkelijke milieueffecten van al die nieuwe techniek. Vandaar dat DKS veel aandacht besteedt aan cursussen als Het Nieuwe Rijden, waarbij in theorie en praktijk wordt lesgegeven in hoe je als chauffeur minder brandstof verbruikt, stress in de cabine vermijdt en meer rijcomfort bereikt terwijl je toch op tijd arriveert.

Transportplanning

Op basis van onze nauwkeurige transportplanning met routes en rijtijden worden onnodige kilometers en bijbehorend brandstofverbruik vermeden.

Nachtdistributie

DKS is warm pleitbezorger van nachtdistributie als ideale, toekomstgerichte aanvulling op onze dienstverlening. Naast dat wij hiermee overdag meer capaciteit kunnen inzetten om adequaat op uw transportvragen te reageren, vormt nachtdistributie een belangrijk onderdeel in uw en onze MVO-aanpak. ’s Nachts staan er immers geen of minder files met positieve gevolgen voor de CO2-uitstoot, de luchtkwaliteit en de rijtijden. Informeer naar de mogelijkheden!